Svi koji imaju problem sa nadimanjem, teba da se pozabave i vrstom namirnica koje unose u organizam
Nije sramota i prirodan je proces da svaki čovek ima gasove.
Zbog određenih stvari koje radite oni mogu varirati, ali nekad može biti i znak za uzbunu i za vaše zdravlje.
"Postoje dva izvora "gasa", a nije sav gas - gas. Deo onoga što prolazi kroz nas je vazduh. Svi gutamo malo vazduha, a neki ljudi gutaju malo više", kaže doktor Mark Korkins, šef odeljenja pedijatrijske gastroenterologije Univerziteta u Tenesiju.
Kako kaže, pravi gas je nusprodukt fermentacije hrane u debelom crevu. Naše debelo crevo ima milijarde bakterija koje žive u njemu. Ako mi ne varimo hranu, bakterije hoće, piše "CNN".
"Izlučivanje gasova „između pet i 15 puta dnevno je potpuno normalno. To je zato jer se ljudi razlikuju u tome kako kome gastrointestinalni trakt funkcioniše i u onome šta jedu. To su ključne stvari koje određuju kakav će gas biti", rekao je doktor Vilijam Čej.
Ako promenite ishranu, možete i smanjiti gasove.
Jedenje hrane koja je teže svarljiva dovodi do obilnih gasova. Da se to ne bi dešavalo, možda da razmislite da jedete hranu poput karfiola, bresakva, belog luka, pšenice, mleka ili jabuka.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.