Četvrti dan OI: Arunović i Mikec pucaju za zlato, a navijamo za Srbe u još pet sportova

Naši strelci u finalu miksa u vazdušnom pištolju na 10 metara pucaće protiv reprezentacije Turske

30.07.2024. 07:00
  • Podeli:
mikec arunovic-66a75e1a05bcb.webp Foto: AP Photo/Manish Swarup

Srbijo, raduj se ovom jutru (ali i ostatku utorka)! Neće proći još mnogo vremena, a u okviru četvrtog dana Olimpijskih igara u Parizu znaćemo kog sjaja je prva medalja koja će se naći našem kontu.

Danas će se, naime, srpski reprezentativci takmičiti u šest sportova, ali upravo je ono čime kreće dan - ono što ćemo pratiti sa posebnom pažnjom - sa početkom od 9.30 časova u arenu izlaze naši strelci - Zorana Arunović i Damir Mikec u miksu, u finalu vazdušnog pištolja na 10 metara. Najpre je na programu meč za bronzu, a potom će se Srbi protiv reprezentativaca Turske - Ilajde Seval Tarhan i Jusufa Dikeca - boriti za zlato, pošto su takmičari iz ove dve zemlje juče bili najbolji u kvalifikacijama.

U isto vreme - 9.30 časova, počinju i četvrtfinalne trke u ženskom skifu, u kojem nas predstavlja Jovana Arsić. Naša veslačica šansu za polufinale tražiće u trećoj četvrtfinalnoj grupi, što znači da bi na regatnu stazu trebalo da izađe u 9.50 časova, a rivalke će joj biti reprezentativke Azerbejdžana, Švajcarske, Novog Zelanda, Španije i Filipina. Plasman u polufinale obezbeđuju tri najbrža čamca, dok preostala tri idu u borbu za plasman od 13. do 24. mesta.

Trivija - naš strelac se preziva Mikec, a turski - Dikec

Sledeći na redu su naši Delfini - vaterpolisti Srbije od 10.30 časova igraju protiv Australije, drugi meč u okviru grupe B, posle prilično napete pobede nad Japanom u prvom kolu (16:15).

Standings provided by Sofascore

Dok vaterpolisti budu bili svoju bitku, na stazu će izaći i veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković - u 11.10 časova počinju polufinalne trke u dubl skulu. Naši momci će se takmičiti u prvom polufinalu, protiv reprezentacija Kine, Hrvatske, Rumunije, Holandije i Španije. Plasman u borbu za medalje obezbeđen je za tri najbrže posade, dok će se ostali takmičiti za plasman od 7. do 12. mesta.

Preklopiće se ovde i još jedna trka - ovoga puta u vodi - od 11.15 časova plivači Velimir Sjepanović i Andrej Barna nastupiće u disciplini 100 metara slobodnim stilom u pojedinačnoj konkurenciji.

Očekuje nas potom malo zatišje što se tiče naših predstavnika na OI, a ondaćemo u drugom delu dana da posmatramo naše dve selekcije. Najpre će na teren izaći odbojkaši, od 17 časova, koji će protiv Slovenije u drugom kolu grupe A pokušati da nas obraduju posle poraza na startu od Francuza, olimpijskih šampiona (2:3).

Standings provided by Sofascore

Dan će, kad je reč o predstavnicima Srbije, završiti naši momci u basketu 3x3 - od 22.35 časova igraće protiv selekcije SAD u meču prvog kola olimpijskog turnira.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()