Plej-of mod: Partizan 'štucao', pa zgromio autsajdera

Parni valjak je dugo igrao u grču, na poluvremenu bio u zaostatku, a onda je u trećem kvartalu naprosto pregazio berlinski sastav i udario temelj trijumfa

03.03.2023. 08:30
  • Podeli:
Partizan Alba_Euroleague-6401156a98f34.webp Foto: Euroleague

Košarkaši Partizana jako bitnom pobedom nad Albom ostali su u trci za evroligaški plej-of.

Parni valjak je dugo igrao u grču, na poluvremenu bio u zaostatku, a onda je u trećem kvartalu naprosto pregazio berlinski sastav i udario temelj trijumfa. 

Rezultat četvrtine 35:9 zvuči pomalo nadrealno. I, nakon što je "iscurilo" 30 minuta igre, bilo je jasno da bodovi ostaju u Beogradu, 88:74 (20:19, 22:25, 35:9, 11:21).

Ulog u boju bio je ogroman za domaćina. Gost je, s druge strane, igrao bez imperativa, s obzirom na to da je zadnji na tabeli.

I upravo je tako, bez rezultatskog pritiska, pre šest dana dobio Zvezdu u Beogradu.

Partizan je večeras učinio sve da izbegne takav šok. I, u prve dve četvrtine nije uspeo da pronađe put do cilja.

Ali jeste u trećoj. Već pomenutih "plus 26" su plod sjajne igre na oba kraja parketa. Četa Željka Obradovića zasijala je punim sjajem, potvrdila da je s pravom u trci za doigravanje, nakon čega je mirno privela meč kraju.

Imali su crno-beli i taj luksuz da u završnom periodu "povuku ručnu", te sačuvaju energiju za bitke na dva fronta.

Partizan je sada na skoru 14-12, "cementiran" je iznad crte, a u narednoj rundi ide na noge Virtusu pa dva dana kasnije i Olimpiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()