Skup 'Srbija nade': Osim predsednika Srbije, obratiće se još tri govornika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na današnjem skupu "Srbija nade" ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

26.05.2023. 17:28
  • Podeli:
srbija nade miting sns una-6470dd1a006b8.webp Foto: UNA

Skup pod nazivom "Srbija nade" održava se na platou ispred Narodne skupštine, sa početkom u 19 sati. Saobraćaj je od 13 časova bio otežan, a već od 15 časova su glavne ulice u centru grada bile zatvorene za saobraćaj. Saobraćaj je prekinut i na Brankovom mostu, Bulevaru Mihaila Pupina, na Slaviji, na Savskom trgu. 

Kako je najavljeno u okviru programa okupljenima će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i mađarski šef diplomatije Peter Sijarto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na današnjem skupu "Srbija nade" ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Ispred platoa Narodne skupštine mogu se videti svi ministri Vlade Republike Srbije, a na skup su došli i glumica Iva Štrljić, pevačica Jelena Karleuša i bivši teniser Janko Tipsarević. Na skupu je i srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Deo opozicije najavio protest za subotu i 'prsten oko RTS-a'

Deo opozicionih stranka najavio je da će nastaviti proteste "Srbija protiv nasilja" i da će na sledećem okupljanju, u subotu, 27. maja, napraviti "prsten oko RTS-a". Oni su poručili da ne odustaju od ranije iznetih zahteva.

Kolona će krenuti sa trga ispred Narodne skupštine ka RTS-u, i to Bulevarom do Pravnog fakulteta i Takovskom do javnog servisa. Protest u subotu će, kako je najavljeno, početi u 18 časova i trajaće do 22 sata.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()